Marijnissen SP roemt plan Mohammed B.

Fritz van Rikxoort fritz at RIKXOORT.DEMON.NL
Tue Nov 9 02:22:13 CET 2004


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Heerlijk, die herhaling van Barend en van Dorp,

Met mijn Marokkaanse wethouder Aboutaleb, en onze grootste socialist, Jan Marijnissen, die als Stalinist mij ooit als onbeduidend lid met twee afdelingen royeerde van zijn partij nadat de oprichter was overleden, en hij net zoals dat in D66 en elders gaat zijn macht moest veiligstellen, niet om mij hoor... Maar dat terzijde.
Mannen die van wanten weten en weten waarover ze praten.

Wat Jan niet kon weten toen hij dolenthousiast iets positiefs te berde bracht, was dat hij het plan van de hem onbekende Mohammed B. verdedigde, God Allahmachtig, had hij dat tijdens de zwarte dagen van Paars geweten. Jan roemde de dertig Marrokaanse jongens en meisjes, afgestudeerd, die enkele jaren nu huiswerkbegeleiding geven aan de kwetsbare Marokkaanse scholieren, en zelfs als mentoren altijd bereikbaar zijn, het zijn tenslotte geen betaalde hulpverleners.

Maar het is in Roosendaal... Zal Jan morgen effe bellen dat dat nou juist het plan was waarvoor Mohammed B. streed, en dat Paars tot twee keer afwees, omdat het géén vertrouwen had in de blijvende betrokkenheid van jongeren bij het plan, zoals in Roosendaal nou juist bewezen is. Wat is dit landje toch slecht geinfomeerd over zichzelf. Speculeren is leuker... Maar Jan is wel weer bizar warm... Of zou die het toch al stiekem weten :) Het stond tenslotte in Het Parool. En laat ie het op een andere manier, onschuldig, nog tot hem komen, nadat ie het plan reeds via een omweg geroemd heeft.... En de loopgraven van Paars met CDA "alle onheil komt van buiten, wij hebben niets geweten" natuurlijk net zo heeft geregistreerd. Spannend...

Aboutaleb wreef nog even fijntjes in dat het CDA de kritiek op de afhankelijkheid en mishandeling van de vrouw onder achterlijke cultuur van mannen in stand helpt houden door een onafhankelijke verblijfsvergunning te weigeren aan deze vrouwen.Letterlijk zei hij dat veel vrouwen zich graag laten slaan en erger, omdat ze anders het land moeten verlaten. Nu begrijp ik ook waarm Aboutaleb zo bedreigd werd en wordt. Theo was een ongevaarlijk engeltje vergeleken met de nog beter uit eigen kringen geinformeerde Aboutaleb.

Overigens mocht vandaag ook een moslimjongen in de stadsdeelraad van ons beroemde getto eventjes spreken op Twee vandaag, voor hij ruw afgekapt werd toen hij de positie van de jongeren beschreef die nooit iets wordt gevraagd, niet door de media niet door de politiek. Einde gesprek, abrupt, door de journalist: "Ik ga het gesprek verbreken." He, weer net als het interessant wordt, die staatstelevisie toch. Maar gelukkig hebben we AT5 en de commerciëlen.

Fritz


**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list