stuur een e-card naar alle politieke partijen

gvkooten gvkooten at PLANET.NL
Wed Jan 21 22:29:49 CET 2004


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Beste lezer,

Natuurlijk wordt er van politici, aspirant-politici en burgers verwacht dat zij een kritische houding hebben ten opzichte van bestaande democratische instellingen en nieuwe beleidsinitiatieven vanuit deze constructen. Zeker wanneer er op het democratisch gehalte van zo'n instelling nog wel het één en ander af te dingen is.

De door nationale politici ingezette negatieve campagne tegen de Europese Unie is echter een stap te ver én doet geen recht aan alles wat binnen Europees verband reeds bereikt is. Een aantal D66'ers zijn daar woedend over deze ontwikkeling. Kansen voor Nederland (burgers en bedrijfsleven) worden zo omzeep geholpen.

Vandaar dat een aantal D66'ers - onder aanvoering van Johanna Boogerd - begonnen zijn met een actie. Wij willen de meerwaarde van Europa voor haar burgers weergeven én een krachtig tegengeluid laten horen, als reactie op de negatief geladen berichten over Europa van de laatste tijd. 

Het gevaar bestaat dat u twijfelt aan ons vermogen kritisch te zijn en blijven over een instituut als de Europese Unie. Wij geven tenslotte aan zondertwijfelvoorEuropa te zijn. We zijn ons daarvan bewust. Natuurlijk hebben ook wij ons meermaals verwonderd over besluitvormingsprocessen, met name in de Raad voor Ministers (EcoFin). Naar ons idee had minister Zalm de zaak rond de begrotingstekorten over moeten laten aan de Europese Commissie. Met zijn opstelling heeft hij de Nederlandse betrekkingen met Duitsland - onze belangrijkste handelspartner en ook politieke bondgenoot - geen goed gedaan. Wel heeft hij door deze opstelling partijpolitiek bedreven en naar ons idee makkelijk voor de Nederlandse bune gescoord. We snappen dit niet. Zalm heeft tenslotte als Minister van Financiën de Euro - als symbool van Europese integratie - voor Nederlandse burgers verkwanseld. Zalm heeft niets gedaan aan de exorbitante prijsopdrijving van diverse branches. Dit is ten koste gegaan van de consument. We hebben met elkaar vele miljarden teveel betaald.

Wij vinden dat we werk moeten maken van een meer democratisch Europa. We zijn daarom 100% voor meer bevoegdheid voor het Europees Parlement. Daarnaast moet er ook meer werk gemaakt worden van voorlichting. Politici hebben hierin een voorbeeld- en aanjagersfunctie.

We hopen dat u onze actie ondersteunt en meedoet aan de e-card actie.
Alle partijen in Nederland dienen bij te dragen aan Europese integratie - omdat wij denken dat onze toekomst in Europa ligt - én hebben een verantwoordelijkheid in het bijdragen van het ontwikkelen van kansen om deze integratie te laten slagen (meer democratie, meer transparantie, betere bescherming burgerrechten en gemeenschappelijk gedeelde waarden, duidelijke afbakening in wat landen zelf oppakken en wat op Europees niveau het best gedaan kan worden).
 
Op www.zondertwijfelvooreuropa.nl kunt u de partijen wakker schudden.
Het is een ludieke maar ook serieus bedoelde actie.
We hebben er veel werk ingestopt.

Hoop op uw medewerking.

Met vriendelijke groet,
Unico van Kooten

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list