De vrijheid van keuringsartsen

Ger gmw.arts at HOME.NL
Sun Dec 12 12:42:33 CET 2004


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

De afgelopen tijd al van diverse mensen te horen gekregen, en van 2 keuringsartsen, dat men de opdracht heeft niemand meer 100% af te keuren, op enkele uitzonderingen na. (Een spijker aan de doodskist ontbreekt nog).
Men dient zich, als het toch gebeurt daarvoor te verantwoorden daar het uitgangspunt is dat iedereen wel wat kan, hoe ziek ook. Dat wil dus zeggen dat elk geval naar de arbeidsdeskundige moet.
Dat betekent weer dat dat mensen met een hoog inkomen wel geheel afgekeurt kunnen worden en met een laag inkomen nooit. Iemand waarvan de restverdiencapaciteit onder de 20% blijft met te verdienen loon in een zeer eenvoudige functie wordt dus geheel afgekeurt terwijl iemand met een lage opleiding en salaris met exact dezelfde beperkingen zelfs geheel goedgekeurt kan worden.
Dit is pure klassediscriminatie wat er gebeurt. 
Het kan zelfs voorkomen dus dat iemand met een heel hoog maatmanloon die nog best wat zou kunnen geheel wordt afgekeurt en dus naar verhouding een hoge uitkering krijgt en iemand in een rolstoel met heel wat meer beperkingen geen uitkering krijgt. 

Rechtvaardig landje waar we wonen he?

Ger


**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66 uwvoornaam uwachternaam
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list