D67 vs. Pufda/Effenfee

Fritz van Rikxoort fritz at RIKXOORT.DEMON.NL
Fri May 2 14:24:32 CEST 2003


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Ik hoop maar dat Boris c.s. de zeggenschap over de pensioenbeloning en echt gelijke pensioenbeloning voor ongehuwden ook in het regeerakkoord zonder de Pufda weet op te nemen!!! Zoals VVD en D66 afwisselend al jaren met vallen en opstaan proberen.

En maar bleren op tv en radio, Effenfee-voorzitter ook Pufda net op radio 1 na Woutertje die door zijn eigen slagbomen het Bos niet meer ziet. Alle schuld van jaren falende Pufda en Effenfee-plannen nu eenzijdig bij D67 leggend. Zogenaamd ineens voor deouderen opkomend. De feiten:

Effenfee liet pensioenpremies terugstorten aan bedrijven in ruil voor leuke dingen voor de dan werkende Effenfeeleden, ten koste van de pensioenzekerheid van de gepensioneerden en pensioenbreukelingen.
Effenfee liet pensioenpremies van de dan werkenden nihiliseren om hun netto lonen op te krikken en de Pufda in de regering ten onrechte te laten scoren: kijk een shoe geod we het nu hebben. Die verspeelde premies moeten nu ver(drie)dubbeld worden, juist als het economisch en in de portemonnees slecht gaat, en de Effenfee werkt mee aan de beperking van de inlfatiecorrectie van de wel dur betaalde pensioenen van de gepensioneerden en pensioenbreukelingen.

De economie en pensioenen en portemonnees moeten hoe dan ook flink lijden onder Pufda- en Effenfee-beleid, en de schuld ligt natuurlijk bij VVD, CDA en D67, terwijl voorstellen van D66, VVD en CDA om pensioenen beter te laten bewaken door de rechthebbenden ipv speelbal te laten zijn van zogenaamde werknemersvertegenwoordigers in onderonsjes met werkgevers steedsop veto's van Pufda/Effenfee konden rekenen.

Ik heb er maar één woord voor: volksverlakkers en huichelaars.

Overigens hadden diezelfde Effenfee en Pufda (ien Dales) in gemene zaak in 1993 de pensioenen van ongehuwde ambtenaren verlaagd, zonder partnerpensioen voor ongehuwden in te voeren. Dankzij mijn eigen actie en daarna D66 toen in de Kamer kwam dat partnerpensioen er tegen de wil van Pufda en Effenfee wel in 1994 in het Abprespectievelijk een aangenomen motie voor gelijke pensioenbeloning van ongehuwden vanaf 2000. De Pufda met het CDA liet dat ter elfder ure terugdraaien, tegen dewil van VVD en D66 in. Nu betalen ongehuwden nog steeds 1/3 van hun pensioenbeloning aan gehuwden, in plaats van hun eigen bovenminimale loon als alleenstaande of ongehuwd samenwonende naar eigen goeddunken te mogen besteden of te reserveren voor hun eigen oude dag.

Bah, wat een huichelende volksverlakkers.


Fritz

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list