Beat The System...

Hein van Meeteren heinwvm at CHELLO.NL
Fri Dec 5 08:34:32 CET 2003


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Trouw....:

DEN HAAG - Voor veel mensen is het een sport om zoveel en lang mogelijk gebruik te maken van de sociale zekerheid. Dat vindt minister De Geus van sociale zaken. Juist door dit vele misbruik zijn Nederlanders steeds minder geneigd de sociale zekerheid te koesteren.

De bewindsman zei dit gisteren tijdens het begrotingsdebat sociale zaken, waarin hij de hervorming van de uitkeringen verdedigde. Het stelsel van sociale zekerheid is niet alleen economisch, maar vooral ook sociaal aan erosie onderhevig, vindt hij. SP-kamerlid De Wit reageerde scherp. ,,Ik maak ernstig bezwaar tegen deze verdachtmaking van mensen die in een uitkering zitten'', aldus het kamerlid, die verder geen enkele steun kreeg in de Kamer.

Maar in een toelichting verklaarde de minister het hard nodig te vinden dat mensen anders tegen een uitkering gaan aankijken. ,,De bijstand is bedoeld voor iemand die niet in staat is zelf zijn inkomen te verdienen. Maar in de beleving van mensen is het precies omgekeerd. Zij vinden dat ze ten onrechte worden gekort op hun inkomen zodra ze gaan werken. En dat proberen ze zoveel mogelijk te voorkomen. Dat is de ervaringspraktijk van de uitvoerders en controleurs. Het is een nationale sport to beat the system.''

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list