De bouillonblokjes van Volkert

Fritz van Rikxoort fritz at RIKXOORT.DEMON.NL
Wed Sep 18 12:33:57 CEST 2002


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

http://www.theovangogh.nl/indexc.html

En zo gewerd ons vanachter tralies dat Volkert van der G. in de gevangeniswinkel bouillonblokjes laat komen, voor de broodnodige zouten en mineralen. Samen met de opwekkende vruchtensapjes die onze veganist tot zich neemt betekent dit dieet een explosie van gezondheid in het lijf van de moordenaar, die uitsluitend en alleen zijn darmen heeft te duchten. 't Wordt een leuke rechtszaak en over zeven jaar is Volkert vrij wegens goed gedrag; en dan 'ns kijken hoe lang 't duurt voor 'ie gelyncht wordt. 't Is niet zozeer het komende, voorspelbare optreden van Volkert dat me interesseert, als wel dat van Mevrouw Böhler, één van zijn verdedigers.
Mede dankzij het geblunder van Mevrouw Böhler kon Öchalan - is dit correct gespeld? Zonee, sorry -, die andere vriend van de mensheid en namens het lijdende Koerdische volk verantwoordelijk voor duizenden moorden - gevangen worden door de Turkse Geheime Dienst.
Het vrouwtje werd sindsdien terzijde geschoven door de PKK.
Wie weten wil hoe hoog de toon was die onze rein-arische Oosterburen tijdens de bezetting aansloegen, beluistere de banvloeken die Bloedige Britta voor de camera's ten beste geeft als 't gaat om onze rechtsstaat. Mevrouw fascineert me omdat ze als geen ander de pervertering van Links belichaamt.
Haar kantoorgenoot Bakkers Schut verdedigde destijds leden van de RAF, het terreurcommando dat het socialistische paradijs naderbij bracht door bommen in warenhuizen te leggen en tot ontploffing te brengen, waarbij kleine kinderen omkwamen. 't Is zeker waar dat iedere oorlogsmisdadiger verdediging verdient en 't is ook waar dat advocaten als Mevrouw Böhler een feillos instinct hebben om moordenaars te verwarren met vrijheidsstrijders en terrorisme beter voor te stellen dan 't is.
Mijn debuut bij Harry Mens - "Business Class" - zorgde voor enig tumult. 
Ik verklaarde dat uit de boezem van de LPF-fractie het gerucht kwam dat Mat betaald is voor de aankoop van de het JSF-straalvliegtuig. Mijn bronnen - de LPF-fractie is een duiventil - vertelden dat Mat de portefeuillekwestie had gesteld toen in zijn fractie verwonderde stemmen opgingen over de haast waarmee die aankoop er bij de formatie doorheen was gejast:"Mat wilde er niet meer bij zitten en zei op te zullen stappen als we Nee zouden zeggen." Een week later tekende Joep v.d. Nieuwenhuizen, die juist een gift had toegezegd aan de partij, een wapencontract bij Defensie.
Het toegezegde geld is nooit in de clubkas gekomen.
Ook aardig is dat uit diezelfde fractie het bericht komt dat meneer Wijnschenk, de nieuwe LPF-fractievoorzitter, een vriendje heeft bij de politie van Almere dat voor vervalsde papieren zorgde - een nagemaakt strafblad - inzake fractiegenoot Eberhardt, om wie het Rotterdamse sufferdje AD nog zo'n smadelijke canard op de voorpagina plaatste.
't Is jammer dat de jongens en meisjes het vaderlandse journaille geen tijd hebben om 'ns iets uit te zoeken; zeker te druk met Big Brother of zo. Bij NRC-Handelsblad is 't hommeles tussen hoofdredactie en de parlementairen vanwege de anti-LPF-koers die die typ'jes varen. Raymond van den Boogaardt, het sprekende paard van Paars, weet te melden dat 'ie zich in de nek gehijgd voelt door 'Rotterdam'. Raymond is typisch zo'n vertegenwoordiger van de school die meent dat
het volk koet worden opgevoed en dat de LPF daarom keer op keer dient te worden afgeschilderd als reïncarnatie van de baarlijke duivel.
Hoofdredacteur Folkert Jensma weet niet op welk artikel hij trotser is; dat hoofdcommentaar van zes mei jl., waarin er schande over gesproken werd dat een premier Fortuyn kransen zou mogen leggen op de Dam, of over zijn lovende bespreking van Fortuyn's optreden even na de moord in The New York-Times. Zou je mogen zeggen dat Folkert een oplichter is?
Een draaikont misschien?
Ik zwijg eerbiedig.

Theo van Gogh

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list