Zalm schiet uit heup op kabinet/Balkenende

Fritz van Rikxoort fritz at RIKXOORT.DEMON.NL
Wed Oct 16 12:05:28 CEST 2002


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Had Zalm het al sinds de dalingen in de stempeiligen ver voor de verkiezingen op de heupen, zijn onbestemde humeurigheid heeft hij nu eindelijk vertaald in een nekschot vanuit de heup: kabinet/Balkendende weg.

Zelf geen verantwoordelijkheid genomen met zijn ervaring in het landsbelang vice-premier te worden, als een van de weinigen niet direct door de kiezers heengezonden want geen lijsttrekker (zijn geluk).
Geen respect en politieke en bestuurlijke ruimte latend voor de wel bestuurlijke verantwoordelijkheid dragende wel electoraal succesvolle premier. 

Vage toespelingen op wat er dan ineens aan gedonder in de politiek zo niet langer kan, het is mooi geweest, na een kabinetsvergadering op de begrafenisdag van de prins, over onenigheid tussen VVD en CDA over het door de VVD electoraal aantrekkelijk roepen tegen de 13 jaar lang voorbereidde uitbreding van de EU.
Vage toespelingen wie er allemaal onwaardig zijn of zich onwaardig gedragen (op de dag van de begrafenis van de prins).

Geen enkel concreet politiek feit noemend waarom de VVD juist nu het kabinet ten val brengt en ZO SNEL MOGELIJK NIEUWE VERKIEZINGEN. 
En bijvoorbeeld niet al eerder, toen Zalm zelf nog elke dag vrolijk grijnsde en lacherig deed omdat de LPF zichzelf in de peiligen omlaag bleef praten. Of later, als ook andere partijen dan de VVD (en het CDA) de boel op orde hebben en op inhoud en niet alleen VVD-isch populisme kiezers erbij kunnen winnen.

Nog even goedkoop toevoegen dat die twee (Bomhoff en Heinsbroek) wel weg moeten uit het demissionaire kabinet, dat voorstel had de LPF zelf al gedaan, zonder dat overigens duidelijk is wat Bomhoff als minister en vice-premier intern in het kabinet danwel openlijk naar buiten voor fouts of onwaardigs heeft gedaan, behalve zich bij herhaling laten schofferen door Wijnglas en Heinsbroek zonder zich tot een gelijkonwaardige openlijke reactie te laten verlagen.

Kortom, ik ben benieuwd of Zalm er echt in zal slagen over een aantal maanden, als hij zijn zin krijgt, veel kiezers te (her)winnen op LPF EN CDA (Balkenende). Ik hoop het niet!

Fritz van Rikxoort

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list