Fw: vernieuwingsagenda en missie ongehoord

gvkooten gvkooten at PLANET.NL
Fri Oct 4 14:45:21 CEST 2002


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Onderstaande mail is ook geplaatst op de maillijst van de bestuurdersvereniging.
Ev. excuus voor doublures.

Onderstaande mail ter info!

Subject: vernieuwingsagenda en missie ongehoord


Beste Bestuurders,

De kwartiermakers van ongehoord hebben gisteren bij Simone Filippini een overleg gehad over onze missie voor het komende jaar. Een en ander zal verwoord worden in een jaaragenda die gepresenteerd wordt op de site van ongehoord (www.ongehoord.net). Hierbij alvast een aantal aandachtspunten.

De missie van ongehoord is een continue bijdrage leveren aan de uitvoering van de vernieuwingsagenda. Dit betekent dat wij in onze activiteiten aansluiting zoeken bij de vernieuwingsagenda en het proces van vernieuwing zullen proberen te bevorderen. Mede op basis van input vanuit alle geledingen binnen de partij. We zullen er zijn als het moet! 

Een belangrijke succesfactor is de partijorganisatie versterken. Dit betekent: investeren in mensen en organisatie. Een opmerkelijke observatie tijdens mijn bezoek aan Rotterdam was dat leden van Rotterdam mij vroegen hoe in Den Haag naar Rotterdam werd gekeken. Het actieve kader binnen onze partij heeft aandacht, erkenning en betrokkenheid nodig vanuit de top. Vandaar ook dat ik hierbij pleit voor een maandelijks woordje/ column van onze partijleider via deze bestuursmail, rechtstreeks gericht aan de bestuurders (die wellicht onzichtbaar voor anderen binnen de partij een enorme inspanning leveren). Een andere vorm met hetzelfde effect is ook prima. Voorts kunnen de zeven tweede kamerleden in hun jaarplan ook tijd inruimen voor het bezoeken van afdelingen en regio's. Daarnaast pleit ik voor het opnemen van bestuursleden van afdelingen en regio's op de maillijst van de bestuurdervereniging (SLIM toch?).

Investeren in mensen (zoals nieuwe leden betrekken bij de activiteiten van D66) wordt de belangrijkste succesfactor voor het komende jaar. Hoe geven we de nieuwe leden het idee dat onze politieke partij er toe doet en dat zij ook een rol van betekenis (gewaardeerd worden) kunnen vervullen. Rotterdam heeft met haar aanpak: eerst lullen, dan poetsen, een prima start gemaakt. 

D66 gaat weer groeien. Hoe zorgen we er blijvend voor dat we trots op onze partij zijn? Dat het kader van actieven groeit? Dat er een breder kader van toppolitici ontstaat? Van de LPF kunnen we leren dat je als partij klaar moet zijn voor een plotselinge ontwikkeling van groei. Dat wil zeggen competente politici kunnen direct hun rol gaan vervullen binnen de politieke arena. Hoe gaat D66 dit invullen?

Ook kunnen we nadrukkelijker leren van de 'best practices' van afdelingen die wel gegroeid zijn. Wellicht is het een idee om de campagnesite om te bouwen naar een permanente campagnesite. Via de website van ongehoord wordt u binnenkort geïnformeerd over het jaarplan van Ongehoord en de verzoeken die wij daarbij ook aan u hebben.

De afdeling Utrecht en de JD Utrecht gaan vanaf donderdag 10 - zaterdag 12 oktober iets moois doen: minstens 80.000 nieuwe leden winnen (think big!). Boris van der Ham, Rob van der Hilst, Unico van Kooten, Marc de Droogh doen alvast vanuit hun verantwoordelijkheid mee. Naast woorden, ook daden! Straks volgt de officiële uitnodiging via deze maillijst en het aanmeldadres. We zijn nog op zoek naar iemand die digitale foto's maakt.


Met vriendelijke groet,

Unico van Kooten

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list