Stop het zuurpruimen

Hein van Meeteren heinwvm at CHELLO.NL
Mon Nov 18 09:28:45 CET 2002


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

At 08:16 17/11/2002 +0100, Henk Vreekamp wrote:


>Dat De Graaf zich nog met machtspelletjes kan handhaven is slechts dankzij interne kliekjesgeest.

Dat de Graaf is herkozen is te verklaren uit de bewuste keus van een kleine achthonderd congresgangers. Jouw minachting voor zo'n volwassen keuze van een congresmeerderheid tekent de sfeer van negativisme en gebrek aan waarnemingsvermmogen die kennelijk in jouw contreien is ontstaan.

>Op personeel vlak lijkt D66 tezeer op een standsorganisatie i.p.v. politieke partij met een open cultuur. Kijk, formeel zijn we zo open als wat, maar de netwerken, plat gezegd de kliekjes houden elkaar in stand.

De enige wanklank afgelopen zaterdag was het feit dat Lousewies zich niet heeft gehouden aan de strenge voorschriften van de congresorganisatie dat elke kandidaat sklechts 1 poster op A4 formaat in één aangewezen ruimte mocht ophangen. Zij presteerde het haar kop op 5 maal a4 formaat (heette dat A1?) overal op te hangen, kenneliojk schijt hebbend aan de regels die voor voor anderen maar niet voor haar golden. Dat er dus een beetje wordt voorgedrongen is kennelijk partijcultuur. Maar dat heeft niets te maken met de eclatante herverkiezing van Thom de Graaf.

Het is nu tijd mèt, achter en om Thom heen een campagne te gaan voeren die vijftien kamerzetels oplevert. En op te houden met zuurpruimen.

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list