Van Vivien van Geen

Hein van Meeteren heinwvm at CHELLO.NL
Wed Jul 17 23:56:26 CEST 2002


REPLY TO: D66 at nic.surfnet.nl

Partijgenoten, Vivien van Geen (TK-lid) vroeg me onderstaand stukje aan jullie door te zenden. Bij deze.
---------------------

From: Vivien van Geen
To: D66 at nic.surfnet.nl
Sent: Wednesday, July 17, 2002 9:27 PM
Subject: voeding gevraagd

De discussie volg ik globaal, ik vind het belangrijk om te weten wat in onze partij leeft maar het is wel veel en voor mij niet allemaal relevant.
Als kamerlid heb ik voeding nodig, daar wil ik jullie expliciet om vragen.
Ik zit in de politiek om de wereld te verbeteren. Een betere wereld betekent voor mij een wereld waar iedereen de ruimte heeft om zijn eigen unieke leven vorm te geven en zich te ontplooien. Zelf kiezen, samen leven, waar nodig en zolang het nodig is een steuntje in rug, duurzaamheid. Dat is het ideaal, op elk beleidsterrein moet dat concreet worden uitgewerkt naar de onderwerpen en doelen die daar spelen. Mijn beleidsterreinen in de kamer zijn gezondheidszorg, welzijn, ouderenbeleid, pensioenen en emancipatie/arbeid en zorg. Natuurlijk heb ik ook belang bij een goed functioneren van D66.

Als politicus ben ik op zoek naar een beeld van het doel en naar de middelen.
Het doel is de inhoud van het ideaal, hoe ziet de betere wereld eruit. Welke problemen moeten worden opgelost. De kwaliteit van leven in verpleeghuizen staat voor mij als grootste probleem, maar er zijn veel andere problemen en onderwerpen waarover ik me een mening wil vormen.
En naar de middelen, hoe dat ideaal dichterbij te brengen. Wetten, procedures en de implementatie daarvan, acties, coalities. Wat is er, wat werkt, wat moet anders of anders worden gebruikt, wat ontbreekt nog. Een hulpmiddel voor mij als kamerlid is de inbreng van partijleden, is die effectief te organiseren?

Praten over de middelen en het verbeteren ervan heeft zin als het doel duidelijk is. Als je een schroef wilt indraaien is een schroevendraaier een goed middel, maar hij is niet zo geschikt om een spijker in te slaan. Een jurist denkt vooral aan wetten en procedures als middel, maar soms zijn andere middelen beter of moeten bestaande procedures beter worden gebruikt.
De discussie op deze lijst krijgt voor mij nog meer waarde als daarin het doel, de inhoud van onze idealen voorop staat en wordt uitgewerkt voordat de middelen [benodigde verandering] gekozen worden.
Ook de kroonjuwelen van D66 hebben in mijn ogen waarde als middel om tot een democratischer samenleving te komen, als er andere middelen zijn om dat doel te bereiken [ICT?] heeft het zin te kijken of die andere middelen effectiever zijn. Er zijn vast mensen die daar heeel anders over denken.

Dit is mijn duit in het zakje ongehoord. Ik blijf de discussie graag globaal volgen.
Met vriendelijke groeten,

Vivien van Geen

**********
Dit bericht is verzonden via de informele D66 discussielijst (D66 at nic.surfnet.nl).
Aanmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SUBSCRIBE D66
Afmelden: stuur een email naar LISTSERV at nic.surfnet.nl met in het tekstveld alleen: SIGNOFF D66
Het on-line archief is te vinden op: http://listserv.surfnet.nl/archives/d66.html
**********



More information about the D66 mailing list