AW: Keizer Hans l

Jens v.d. Heide jh at KIWIBV.NL
Mon May 24 19:49:02 CEST 1999


----------
Van:    Rik Jungmann[SMTP:rik.jungmann at wxs.nl]
Verzonden:      zondag 23 mei 1999 22:31
Aan:    d66 at NIC.SURFNET.NL
Onderwerp:      Keizer Hans l

Rik Jungmann schrijft:

" En dan het landsbelang............Wij zijn door Wiegel belazerd, zij niet. Wij stappen er dus uit, zij niet. Het landsbelang is daarmee het beste gediend. Het landsbelang is er niet mee gediend als wij tegen heug en meug mee blijven doen, de VVD voor geen millimeter meer vertrouwen en in no time naar de volgende crisis hobbelen.
Munitie voldoende met het Bijlmerrapport in de aanslag."

Helaas zitten wij in een oorlogssituatie waar ook wij, D66. niet om heen kunnen, een argument om door te regeren. De VVD van de Tweede Kamer is wel te vertrouwen, maar Wiegel van de Eerste Kamer niet. Een regering valt pas als het vertrouwen ontbreekt tussen de Tweede kamer en de regering, een verzachtende omstandigheid en een argument om door te regeren. De verkiezingsuitslag van vorig jaar was voor D66 dubbelzinnig. De uitslag was pro-paars, maar D66 verloor sterk. Wij kozen voor regeringsverantwoordelijkheid, maar er moesten een paar kunstgrepen aan te pas komen zoals een minister meer dan onze positie weer gaf en hogere eisen dan de andere partijen stelden opdat wij ons erkend voelden ondanks onze zwakke positie. Oftewel wij wilden mee regeren vanuit een zwakke positie. Ook nu is dat weer het geval. Zullen wij nog meeregeren? Ik ben er voor om dat in deze situatie, oorlog in KOSOVO, vetrouwen van de Tweede Kamer is er nog, te doen. Als wij willen breken dan zullen er nog genoeg momenten komen waarop het beter uitkomt om dat te doen.
En tenslotte waarom organiseert het partijbestuur niet als de wide weerga een referendum onder de leden om te weten of de leden kiezen voor  of tegen doorregeren.

Groet,

Jens van der Heide  



More information about the D66 mailing list