Trojan Horse in upgrade Explorer

Van Barschot m.vbarschot at WORLDONLINE.NL
Fri Feb 12 23:21:19 CET 1999


Aan allen:

Zojuist las ik op www.bart.nl onderstaande bericht over "Trojan Horse"dat zich zou bevinden in een upgrade van Microsoft Explorer die per email wordt aangeboden. Pas hiervoor op zou ik zeggen.

Groeten

Mark

http://www.bart.nl/helpdesk/security/ie1999.html                                	
                                	
Valse Upgrade van Microsoft Internet Explorer                           	
bART heeft berichten ontvangen omtrent een nieuwe Trojan Horse op het Internet. Een Trojan Horse is een programma dat verstopt zit in (of zich voordoet als) een ander programma, zoals in dit geval. Eventuele schadelijke gevolgen treden dus alleen op als je het programma download naar je computer en vervolgens uitpakt.  Het gaat in dit geval om een Trojan Horse die massaal verspreid schijnt te worden via e-mail en claimt een upgrade te zijn voor de browser Microsoft Internet Explorer (bron: Cert). Echter: Microsoft biedt nooit upgrades of patches via e-mail aan. Het enige dat je ooit van Microsoft via e-mail kan krijgen is een nieuwsbrief. En deze krijg je in de regel nooit ongevraagd.  Het e-mail bericht waar het hier om gaat is dus niet afkomstig van Microsoft. Het is te herkennen aan een bijgevoegd '.exe' bestand met de naam Ie0199.exe. Indien je dit bestand krijgt toegestuurd, installeer dit bestand dan niet op je computer. Indien je dit namelijk wel doet, kan het programma instellingen wijzigen op je computer en contact zoeken met andere systemen.  Het e-mail bericht is er in diverse tekstuele vormen. Bij ons is in ieder geval een versie bekend met de volgende tekst:  

As an user of the Microsoft Internet Explorer, Microsoft Corporation provides you with this upgrade for your web browser. It will fix some bugs found in your Internet Explorer. To install the upgrade, please save the attached file (ie0199.exe) in some folder and run it.  
Nogmaals: bovenstaand bericht is NIET afkomstig van Microsoft. Indien je meer informatie wenst die wel van Microsoft afkomstig is kijk dan op:  http://www.microsoft.com/windows/ie/security/default.asp                                	





More information about the D66 mailing list